Cupcakes til Babyshower

I dag har jeg to deilige oppskrifter på cupcakes til dere! Jeg lagde disse til en babyshower for en venninne, og valgte derfor å pynte dem med små bamser, barnevogner o.l. i marsipan. Vi visste ikke kjønnet på babyen, så derfor fikk halvparten rosa krem mens den andre halvparten fikk blå. De med rosa krem er vaniljecupcakes med vaniljekrem, de med blå krem er sjokoladecupcakes med cookiedough.

Her kommer oppskriftene:

Vaniljecupcakes, 12 stk.: 100 g romtemperert smør, 1 ½ dl sukker, 2 egg, 2 ½ dl hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 ½ - 2 dl kremfløte, 1 ts vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang og en pakke piano vaniljekrem.
Forvarm ovnen til 200 grader. Kjør smør og sukker i mikser og bland i eggene, et om gangen. Miks i rundt 2 minutter for hvert egg. Tilsett mel, bakepulver, kremfløte og vanilje, og bland godt med maskin. Ha 1-2 spiseskjeer røre i hver muffinsform. Tilsett så 1-2 spiseskjeer piano vaniljekrem i muffinsformene, og rør lett rundt så den så vidt blander seg med deigen. Stek i ovnen i cirka 15-20 minutter, eller til kakene er gylne. Avkjøl.



Sjokolade- og cookiedough-cupcakes, 12 stk.: 1 porsjon vaniljecupcakesrøre (se ovenfor), men istedenfor piano vaniljekrem trenger du 1 porsjon cookie-dough (se nedenfor). Du trenger også 1 ½ dl kakaopulver og 1 dl varmt vann.
Bland kakaopulver og varmt vann, og tilsett dette i vaniljecupcakesrøren. Ha 1-2 spiseskjeer med røre i hver muffinsform, men istedenfor vaniljekrem tilsetter du 1-2 spiseskjeer med cookie-dough. Stek på 200 grader i 15-20 minutter.


Cookie-dough: 115 g sukker, 50 g brunt sukker, 85 g mykt smør, 1 egg, 125 g hvetemel, ½ ts natron, 1 ts vaniljeekstrakt, 100-150 g sjokoladeknapper/hakket sjokolade (jeg bruker melkelinsene fra Freia). Bland sammen sukker, brunt sukker og smør godt sammen i en bolle. Tilsett egget og miks videre. Tilsett mel, natron, vaniljeekstrakt og sjokolade. Miks godt.

Hvit sjokolade- og ostekrem: dette er kremen jeg brukte på begge kaketypene, den rekker til rundt 18 cupcakes: 225 g romtemperert smør, 225 g philadelphiaost, 115 g hvit sjokolade (smeltet i vannbad og avkjølt), og 5-6 dl melis. Bland smør og ost, og tilsett melis. Bland til slutt inn avkjølt sjokolade og eventuelt konditorfarge. Det kan lønne seg å la kremen stå i kjøleskapet i 20 minutters tid før du pynter kakene med den så den ikke er så flytende.

Jeg brukte en sprøytetipp fra Wilton til å påføre kremen. Etterpå pyntet jeg kakene med myke, fargerike perler som kan kjøpes i vanlige matbutikker. Bamsene, vognene og gyngehestene er laget i marsipan ved hjelp av utstikkere som kan kjøpes i nettbutikkene til cacas eller kakeboksen. De søte babyene er også i marsipan, men de er formet i en silikonform. En slik form kan også kjøpes i nettbutikken til cacas. Det lønner seg å legge den i fryseren i noen minutter før du har i marsipanen, da går det lettere. Formen egner seg også til fondant og sjokolade.

Helt til slutt drysset jeg litt perlesukker over kakene. De rosa fikk rosa sukker, og de blå fikk blått. Slikt farget perlesukker lager man enkelt selv, ved å helle vanlig perlesukker i en plastpose, tilsette noen dråper konditorfarge og kna det sammen så sukkeret tar til seg fargen.

Jeg fikk mye skryt for disse godsakene, lykke til med bakingen!

Vi blogges!

Ps. Den lille babyen babyshoweren ble holdt til ære for ble født cirka to uker senere. Det ble en gutt!
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits