Grove Frokostmuffins med Havregryn

Dette er frokostfavoritten til faren min! De inneholder mye fiber og smaker kjempegodt, og hvis du vil ha dem rykende ferske til frokost kan de tørre ingrediensene blandes sammen kvelden i forveien, slik at alt du trenger å gjøre morgenen etter er å tilsette det våte og steke dem. Eventuelt kan de bakes dagen i forveien, fryses, og siden varmes opp i ovnen. De tåler å ligge i fryseren i månedsvis!Grove Frokostmuffins med Havregryn:

Du trenger: 5 dl hvetemel (jeg pleier å bytte ut rundt halvparten av dette med sammalt hvete, men her kan man gjøre som man vil!), 1 dl havregryn, 1/2 dl havrekli/kruskakli (kan sløyfes, jeg bruker ikke dette), 3 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 150 g smeltet smør eller flytende melange, 2 egg, 3 dl melk, kanel (etter  behag), kardemomme (etter behag).

Slik gjør du: Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bolle og sett den til side. Pisk eggene i en annen bolle og tilsett melk og smør - bland godt. Rør eggeblandingen inn i melblandingen og rør til alt er godt blandet og du har en fin røre. Ha røren i muffinsformer - det går helt fint å bruke papirformer, men jeg pleier å helle røren direkte oppi formene på et muffinsbrett. Jeg bruker et muffinsbrett til store muffins (et slikt kan man kjøpe i de fleste kjøkkenforretninger, eller i nettbutikken til cacas), men det er viktig å smøre formene godt før man har oppi røren. Jeg pleier å bruke formfett. La kakene steke på 180 grader i rundt 20 minutter, alt etter hvor store former du bruker. Etter steking lar jeg dem alltid bli litt kjølige før jeg løsner dem forsiktig fra muffinsbrettet og legger dem på et fat eller i en kurv - eller direkte i fryseposer!

Disse muffinsene er ikke så veldig søte, så jeg synes det er godt med litt søtt pålegg på. Mine favoritter er eple-, bringebær- eller plommesyltetøy, eller flytende akasiehonning.Ha en fortsatt god helg, kanskje noen der ute fikk lyst på muffins til søndagsfrokosten..?

Ingen kommentarer

gulrot

20.10.2012 kl.17:56

nam! :)

One Step At The Time

20.10.2012 kl.18:04

Enig gulrot ) nam :)

Ywea

20.10.2012 kl.23:54

mmm ser snaddermums ut :)

Marthe Lunde Kristoffersen

22.10.2012 kl.12:54

De er skikkelig gode;) Men som sagt, definitivt best med søtt pålegg!

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits