Muffins med Mais, Chili og Ost

Hei igjen, i dag kan jeg by på en oppskrift på deilige mat-muffins. De passer perfekt til supper, gryteretter, eller bare som påfyll etter trening eller ventemat om det er lenge til middag.Muffins med Mais, Chili og Ost:

Du trenger: 60 g skrelt og finhakket løk, 1/2-1 ts med krydder av noe slag (jeg brukte provencekrydder), 250 g hvetemel, 50 g sammalt hvete, 1 ss bakepulver, 1/2 ts natron, 1/2 ts salt, pepper etter behag, 2,5 dl melk, 2 store egg, 85 g usaltet smør (smeltet), 80 g revet ost (helst cheddar, men jeg brukte Norvegia - det blir like godt), 60 g mais på boks, fersk chili etter behag (finhakket), 1-2 ts chilipasta og litt ekstra revet ost til å drysse over muffinsene.

Slik gjør du: Forvarm ovnen til 170 grader og gjør klar muffinsformene. Du kan gjerne sette formene i et muffinsbrett, da flyter de ikke ut. Fres fersk chili, løk og krydder på svak varme i 3-4 minutter (eller til det blir mykt og blankt), og la det avkjøle. Bland hvetemel, sammalt hvete, bakepulver, natron, salt og pepper i en stor bolle. Hell melken i et desilitermål og tilsett eggene - dette røres sammen, for så å tilsettes i melblandingen. Bruk en kjøkkenmaskin og kjør på lav hastighet til alt er blandet. Deretter tilsetter du det smeltede smøret. Sørg for å få med alle deigrestene langs kanten av bollen og øk til middels hastighet til blandingen er glatt. Ha i ost, mais, stekt løk og chili og bland sammen. Til slutt tilsetter du chilipastaen og røren den godt inn i røren.

Bruk en skje til å fylle muffinsformene 2/3 fulle. Dryss revet ost over toppen på muffinsene og stek dem i ovnen i cirka 25 minutter, eller til de er gylne på toppen og har en svampaktig konsistens. La dem hvile litt på brettet før du har dem over på rist.Jeg serverte disse sammen med deilig, hjemmelaget Minestronesuppe (som jeg skal legge ut oppskrift på senere), men de passer til mange ulike typer supper og sikkert også til mange andre ting. De kan fryses, så det er bare å bake mange så du har for en stund!

Det var det jeg hadde for i dag, lykke til med bakingen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits