Honning- og Pærekake

I dag har jeg en kjempegod kakeoppskrift på lur! Jeg bakte bursdagskake til bestemor på lørdag, og da testet jeg denne oppskriften for første gang. Og den ble en kjempesuksess, faktisk så god at vi tok med oss resten av kaken videre til bursdagen til onkelen min senere samme dag, der den også høstet lovord.


Honning- og Pærekake:

Du trenger

Til de karamelliserte pærene: 3 pærer, 20 g usaltet smør, 60 g flytende honning, 40 g sukker

Til kakedeigen: 4 store egg, 120 g sukker, 40 g brunt sukker, 1,2 dl melk, 120 g flytende honning, 1,2 dl vegetabilsk olje, 1 ts finrevet sitronskall, 280 g hvetemel, 1 1/2 ts bakepulver, 1 ts natron, 1 ts malt kanel, 1 ts salt

Til kremen: 500 g melis, 100 g smør (usaltet og romtemperert), 250 g philadelphiaost, 50 g flytende honning

Du trenger også en eller flere runde kakeformer som måler cirka 20 cm i diameter.

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 170 grader, og dekk bunnen på kakeformen(e) med bakepapir.

2. Karamelliserte pærer: Skrell pærene og skjær dem i skiver. Ta bort kjernen på skivene. Smelt sukker, honning og smør i en kjele på svak varme og tilsett pærene. La dem surre til de er myke og gylne, da tar du kjelen av varmen og begynner på kakerøren.

3. Visp egg, sukker og brunt sukker lett og luftig med en mikser. Rør sammen melk og olje i en annen bolle og hell det i eggeblandingen. Deretter tilsetter du revet sitronskall og flytende honning, og blander godt på lav hastighet.

4. Ha resten av ingrediensene over i blandingen og kjør på middels hastighet til alt er godt blandet.

5. Deretter skal røren fordeles likt i tre kakeformer. Legg kokte pæreskiver oppå kakerøren i en sirkel. Dersom du bare har en kakeform heller du 1/3 av røren over i formen, legger på pærer, steker, avkjøler, og gjentar med neste kakebunn. 

6. Stek kakene i 25-30 minutter, eller til de er gyllenbrune på toppen og har en svampaktig konsistens. La alle kakebunnene bli helt avkjølt før du har på kremen.

7. Krem: Kjør smør og melis på lav hastighet til det får en sandaktig konsistens. Tilsett kremost og honning og fortsett på lav hastighet. Når alt er blandet øker du til middels hastighet og kjører til kremen er lett og luftig.

8. Legg den første kakebunnen på et fat, påfør 4-5 ss av kremen og legg den neste bunnen oppå. Påfør nye 4-5 ss krem og legg på neste bunn. Deretter påfører du krem rundt hele kaken - enten med en kniv eller med en sprøytepose. Som dere ser valgte jeg å pynte kaken min med sølvkuler (de kan kjøpes i vanlige matbutikker) og krystalliserte blader. Slike blader finner du oppskriften på HER.Håper dette var inspirerende på en vanlig mandag, jeg ønsker alle en fortsatt god dag og en fin uke!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits