Gresskarmuffins

Happy Halloween!

Jeg elsker Halloween - på denne dagen hører jeg på "This is Halloween" fra "The Nightmare before Christmas", jeg småspiser av godteskåla vi har stående til Trick or Treaters, jeg leser "The Raven" av Edgar Allan Poe, jeg koser meg inne og jeg spiser enten gresskarpai eller gresskarmuffins. I år ble det gresskarpai (oppskriften finner du HER), men jeg deler gjerne oppskriften på gresskarmuffins med dere også. De er veldig gode (og enkle å lage!), men bildet ser dessverre litt trist ut. Jeg tok det da jeg bakte gresskarmuffins i fjor, og på den tiden var jeg ikke så flink til å pynte kaker..! For å vise hvordan de egentlig skal se ut legger jeg ut et bilde av gresskarmuffins fra kakeboka til Hummingbird Bakery, også:

Gresskarmuffins:

Du trenger til 12 muffins: 120 g hvetemel, 140 g sukker, 1 ss bakepulver, 1 1/2 ts kanel + litt ekstra til pynt, en klype salt, 40 g usaltet smør (romtemperert), 1,2 dl helmelk, 2 egg og 200 g gresskar (kokt, most og avkjølt).

Slik gjør du: Forvarm ovnen til 170 grader. Ha mel, sukker, bakepulver, kanel, salt og smør i en kjøkkenmaskin og kjør på lav hastighet til det får en sandaktig konsistens. Tilsett melken gradvis og miks godt. Tilsett eggene og bland godt før du har i gresskarmosen og rører for hånd. Fyll muffinsformene 2/3 fulle og stek dem i cirka 20 minutter, eller til de er svakt gylne og har en svampaktig konsistens. La dem hvile litt på brettet før du flytter dem over på en rist for avkjøling. Når kakene er avkjølt kan du dekorere dem, her er et forslag til krem:

Kremost-topping:

Du trenger til 12 muffins: 300 melis, 50 g usaltet smør (romtemperert) og 125 g kald kremost (Philadelphia).

Slik gjør du: Visp melis og smør i en kjøkkenmaskin, kjør på middels hastighet til alt er blandet godt. Ha i kremosten og rør alt godt sammen. Kjør så på middels hastighet i minst 5 minutter, til blandingen er lett og luftig. Ikke visp for mye, denne kremen blir fort litt løs. Det kan lønne seg å sette den i kjøleskapet i 30-40 minutter før du pynter kakene med den.

Etter at du har påført krem på kakene er det fint å gi dem et lite dryss av kanel. Det ser pent ut, og det smaker utrolig godt.Ha en fin feiring av dagen, håper alle koser seg ekstra i dag!

Ps. Har dere prøvd å drysse litt kanel i lokket på gresskarlykten? Når dere tenner den da lukter det... Gresskarpai!

Ingen kommentarer

One Step At The Time

31.10.2012 kl.17:38

Hva smaker egentlig gresskar? Så veldig gode ut. Koselige bilder :)

gulrot

31.10.2012 kl.18:15

har også undrett over smaken av gresskar? har liksom aldri kjøpt det selv og fått smakt, virker gode de muffisene da :)

Marthe Lunde Kristoffersen

05.11.2012 kl.18:24

Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive smaken av gresskar, siden jeg bare har spist det i pai og muffins! Men det har en litt søtlig smak, veldig godt spør du meg:) Har en oppskrift på gresskarsuppe jeg skal teste ut etterhvert!

Marthe Lunde Kristoffersen

05.11.2012 kl.18:25

One Step At The Time: Tusen takk! :) Vet som sagt ikke helt hvordan jeg skal beskrive smaken av gresskar annet enn at det smaker litt søtlig:) Godt!

One Step At The Time

05.11.2012 kl.19:10

:)

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits