Plommesyltetøy

Hei igjen! Har blitt noen dager uten blogging på meg nå, det skyldes at jeg for tiden er travelt opptatt med praksis i en tredjeklasse! Koser meg hver eneste dag og kan ikke vente til jeg er ferdig utdannet lærer! I helgen var jeg også på fjellet med foreldrene mine, der hadde det kommet rundt 30 cm snø, og det kom sikkert ytterligere 30 cm i løpet av helga. Vinteren er definitivt på vei, og jeg gleder meg som et lite barn - jeg elsker vinteren! :)

Men nå, til saken: Tidligere i høst kom onkel Tore innom med en stor pose med plommer - mye mer enn vi greide å spise opp. Istedenfor å la dem råtne kom moren min på at vi kunne lage syltetøy av dem, og det endte med mange glass som vi satte på kjølerommet. Syltetøyet ble kjempegodt, og jeg er sikker på at flere enn oss får glede av denne oppskriften:Plommesyltetøy:

Du trenger: 2 kg plommer, 500 g sukker, konserveringsmiddel/syltepulver (mengde etter det som står på pakken) og eventuelt rosiner (vi brukte ikke det, men det står i den opprinnelige oppskriften!).

Slik gjør du: Skyll plommene, del dem og ta ut steinene. Legg plommer og sukker lagvis i en kjele. Kok opp over svak varme og la det småkoke i 10 minutter. Rør godt om og la det småkoke i 15 minutter til. Ta kjelen av varmen. Hell litt av syltetøyet over i en mindre kjele og rør konserveringsmiddelet ut i denne. Hell innholdet i den lille kjelen over i den store igjen og rør godt. Hell syltetøyet i varme glass (du kan gjerne skylle glassene i oppløst konserveringsmiddel) og lukk glassene med en gang. Jeg smakte på syltetøyet mens det ennå var varmt, og det anbefaler jeg dere å gjøre også - det var supergodt!Syltetøyet holder seg lenge om det oppbevares mørkt og kjølig, og det smaker kjempegodt.

Lykke til med syltingen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits