Havregrøt med Byggryn og Linfrø

Jeg fungerer ikke ordentlig hvis jeg ikke spiser frokost før jeg går på skole eller jobb, og setter alltid av tid til å spise om morgenen. Jeg spiser ulike ting til frokost hver dag, slik at jeg slipper å spise det samme dag etter dag og bli lei av det. På mandager er det havregrøt med blåbær og eple fra Quaker, på tirsdag er det dobbel 0-yoghurt med 4-kornsblanding, mandler, valnøttkjerner og tørkede bær, på torsdag er det knekkebrød og frukt, og på fredag er det smoothie og (av og til) frokostpannekaker. I helgene spiser jeg som regel sen frokost med familien, da går det i grove rundstykker med pålegg, og gjerne egg. På onsdager har jeg i det siste begynt å lage en veldig god frokostgrøt av havre, bygg og linfrø - den er veldig mektig og holder meg gående en lang stund:


Havregrøt med Byggryn og Linfrø:

Du trenger: Store havregryn og byggryn = mengden tilpasses etter hvor mye du spiser, men det skal være like mye av hver, linfrø etter smak (men ikke for mye, det er ikke bra), melk etter behag, og eventuelt kanel og sukker.

Slik gjør du: Kvelden i forveien legger du byggrynene i kokende vann. La dem ligge i bløt over natten, da er de klare til bruk neste morgen. Når du skal lage grøten har du havregryn, byggryn og linfrø i en kjele. Hell deretter på melk - så mye eller lite du liker. Jeg bruker ikke så mye melk, for jeg synes ikke det er godt når grøten er altfor flytende. Husk at en del av melken blir "borte" under koking, hell derfor på melk så kornene blir skikkelig dekket! Kok opp og skru deretter ned varmen litt, og la grøten småkoke i 5-10 minutter. Husk å røre litt underveis så den ikke brenner seg fast i bunnen av kjelen. Jeg pleier å drysse litt kanel i grøten så den får litt smak, men det er helt valgfritt. Jeg drysser også litt ekstra kanel over før servering, og synes også det er godt med brunt sukker eller litt honning på - her er det bare å smake seg fram og være kreativ!

Tips: Har du prøvd å drysse valnøttkjerner over havregrøten? Kjempegodt!

Med dette ønsker jeg alle en fortsatt fin uke, håper noen ble inspirert til å lage seg gode, sunne frokoster!

Ingen kommentarer

One Step At The Time

07.11.2012 kl.19:53

Høres nydelig ut :) men er ikke så mye linfrø egentlig farlig? Med tanken på den syra de produserer?

Marthe Lunde Kristoffersen

08.11.2012 kl.16:14

One Step At The Time: Jeg har lest noe om at for mye linfrø kan være skadelig, men i artikkelen stod det også at et voksent menneske kan spise rundt 2ss linfrø hver dag uten å ta skade av det:) Og at man kan varmebehandle frøene i ovnen på 100 grader i 20-30 minutter for å være helt sikker:)

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits