Sjokolade- og Banankake

Jeg hater å kaste mat, så om jeg oppdager at vi har gulbrune bananer liggende passer jeg på å lage noe godt av dem (som jeg kan ha i fryseren) istedenfor å kaste dem. Jeg er veldig glad i banankake, og for en liten stund siden kom jeg over denne gode oppskriften på baksiden av Dagbladet. Den er egentlig ment til en langpanne, men jeg pleier å steke den fordelt i to brødformer - da kan man skjære den i skiver og putte den i fryseren, så man har den på lur i tilfelle det kommer gjester en dag. Og hvis ikke, er det praktisk å ta opp en og en skive om man bare vil ha litt til seg selv.Sjokolade- og Banankake:

Du trenger: 375 g smør, 650 g sukker, 6 egg, 550 g hvetemel, 75 g kakaopulver, 3 ts bakepulver, 330 g lettrømme og 4 moste bananer (disse kan sløyfes, kaken blir god uten også).

Slik gjør du: Pisk smør og sukker. Tilsett et og et egg og pisk godt for hver gang. Vend inn hvetemel, kakao, bakepulver, rømme og most banan vekselvis. Helles i enten en stor, smurt langpanne eller i to smurte brødformer. Stekes på 180 grader, langpannekaken i 40-50 minutter og brødformene litt lenger - sjekk med en kakepinne underveis!

Etter steking lar du kaken avkjøles. Deretter kan den enten deles opp og fryses eller serveres med en gang. Her er et forslag til glasur:

Sjokoladeglasur:

Du trenger: 125 g smør, 250 g melis, 2 ss kakaopulver, 2 ts vaniljesukker og 3 ss vann.

Slik gjør du: Bland alt godt sammen i en kjøkkenmaskin. Om glasuren blir for løs har du i litt mer melis, blir den for tykk har du i mer vann. Bre glasuren utover den avkjølte kaken og nyt!

Fortsatt god helg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits