Sjokoladecupcakes

Som nevnt tidligere har jeg nettopp vært ute i praksis i en tredjeklasse, og det var både hyggelig og lærerikt. Fredag var den siste dagen i første periode, og da måtte jeg selvfølgelig ha med meg noe godt til elevene "mine"! Valget falt på sjokoladecupcakes, og de var mildt sagt populære. For å gjøre det litt lettere for meg selv valgte jeg å bruke Toros sjokolademuffin-mix (som faktisk er veldig god), men jeg legger ut en "ordentlig" oppskrift her også, om noen har mer tid enn meg:Sjokoladecupcakes:

Du trenger (til 12 cupcakes): 100 g romtemperert smør, 1 ½ dl sukker, 2 egg, 2 ½ dl hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 ½ - 2 dl kremfløte, 1 ts vaniljeekstrakt eller 1 vaniljestang, 1 1/2 dl kakaopulver og 1 dl varmt vann. Eller 1 pakke sjokolademuffin-mix fra Toro.

Slik gjør du: Forvarm ovnen til 200 grader. Kjør smør og sukker i mikser og bland i eggene, et om gangen. Miks i rundt 2 minutter for hvert egg. Tilsett mel, bakepulver, kremfløte og vanilje, og bland godt med maskin. Bland kakaopulver og varmt vann, og tilsett dette i røren. Fyll hver muffinsform 2/3 full, og stek på 200 grader i 15-20 minutter. Avkjøl.

Sjokoladekrem:

Du trenger: 150 g romtemperert margarin, 6 ss melk, 100 g Freia Lys Kokesjokolade, 100 g Freia Melkesjokolade og 450 g melis.

Slik gjør du: Smelt sjokoladen i vannbad over svak varme, pass på å røre underveis. Avkjøl. Ha sjokoladen over i en kjøkkenmaskin og visp inn margarin og melk vekselvis med melis. Visp godt til kremen får en fløyelsmyk konsistens.Når det gjelder dekorering kan man selvfølgelig gjøre som man selv vil, men jeg brukte en Wilton 1M-tipp til mine cupcakes. Rosefasongen på kremen lager man ved å begynne å sprøyte i midten også arbeide seg utover i et sirkelmønster. Sølvkulene kommer fra Dr.Oetker og kan kjøpes i matbutikken, og snøkrystallene har jeg laget i marsipan ved hjelp av en utstikker. Den kan kjøpes HER.

Ha en fortsatt fin søndag, og husk at det er farsdag i dag! Kanskje far blir glad for sjokoladecupcakes? 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits