Tiramisu-Cupcakes

I går var det farsdag, og da lagde jeg cupcakes basert på yndlingsdesserten til faren min: Tiramisu! Det høres kanskje rart ut å lage cupcakes basert på dette, men det ble faktisk veldig godt. Her kommer oppskriften:Tiramisu-Cupcakes:

Du trenger (til 12-16 cupcakes):

Kakedeig: 80 g usaltet smør (romtemperert), 280 g sukker, 240 g hvetemel, 1/2 ts salt, 1 ss bakepulver, 2 store egg, 2,4 dl melk og 1/2 ts vaniljeessens.

Sirup: 2,5 dl sterk kaffe, 0,75 dl Kahlùa (kaffelikør) og 3 ss sukker.

Fyll og topping: 400 g mascarponeost, 0,5 dl Kahlùa (kaffelikør), 3 dl kremfløte og 30 g melis.

I tillegg trenger du litt kakaopulver/Nesquickpulver til å drysse over kakene.

 Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 190 grader og gjør klar papirformer i et muffinsbrett.   

2. Bruk en kjøkkenmaskin og bland smør, sukker, mel, salt og bakepulver på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens.

3. Ha eggene i en mugge, tilsett melk og vaniljeessens, og rør sammen for hånd. Hell tre fjerdedeler sakte over i melblandingen mens du kjører på lav hastighet. Når alt er godt blandet bruker du en slikkepott så du får med alle restene langs kanten. Tilsett resten av melkeblandingen og kjør glatt på middels hastighet.

4. Fordel røren i formene til de er 2/3 fulle. Stek kakene i ovnen i 15-20 minutter, eller til de har hevet og fått en svampaktig konsistens. La dem hvile litt på brettet før du har dem over på en rist for avkjøling.

5. Sirup: Hell kaffe og Kahlùa i en kjele og rør inn sukkeret. Gi det et oppkok og reduser til cirka halvparten. Ta kjelen av varmen og sett den til side for avkjøling.

6. Topping: Bland mascarpone og Kahlùa med en elektrisk håndmikser til en glatt konsistens. Ha fløte og melis i en annen bolle og pisk dette luftig. Vend deretter den piskede kremen inn i mascarponekremen. Pass på at det blir jevnt blandet.

7. Når cupcakene er avkjølt bruker du en skarp kniv og lager en fordypning i hver kake - cirka 2 cm i diameter og 3 cm dyp. Ha cirka 1 ts av sirupen over hver av de utskårne bitene og 1 ts i hulrommet i hver kake.

8. Fyll hvert hulrom cirka halvfullt med mascarponekrem og legg de utskårne bitene tilbake på plass. Til slutt bruker du resten av mascarponekremen som topping på cupcakene og drysser over litt kakaopulver/Nesquick.  


Jeg synes disse cupcakene ble kjempegode, og om man ønsker en barnevennlig/Marthevennlig variant kan man bytte ut kaffelikøren med noe annet, f.eks. kakao.

Lykke til! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits