Ostekake med Bringebærkrem på Browniebunn

Da  moren min arrangerte symøte for et par uker siden spurte hun om jeg kunne lage en god dessert til dem. Jeg lagde denne kaken, som ble en stor hit. Det er opprinnelig en kake som skal bakes i en liten langpanne (33 x 23 x 5cm), men jeg valgte å doble oppskriften og heller lage den som en slags bløtkake:Ostekake med Bringebærkrem på Browniebunn:

Du trenger (til en liten langpanne - lager du en stor kake dobler du ingrediensene):

Brownie: 200 g mørk sjokolade (grovhakket), 200 g usaltet smør, 250 g melis, 3 egg og 110 g hvetemel.

Ostekake: 400 g kremost, 150 g melis, 1/2 ts vaniljeekstrakt og 2 egg.

Bringebærkrem: 3 dl kremfløte, 100 g melis og 150 g bringebær (eventuelt andre sesongbær som jordbær, blåbær eller multer) + noen ekstra bær til pynt.

Slik gjør du: Sett stekeovnen på  170 grader.

Brownie: Smelt sjokoladen i vannbad. Ha smøret og melisen i en kjøkkenmaskin og kjør til det er godt blandet. Tilsett eggene, bland godt og bruk en slikkepott for å få med rester langs kanten av bollen. Bland gradvis inn melet, sett maskinen på høy hastighet og kjør til du får en glatt blanding. Tilsett den smeltede sjokoladen og rør godt. Så heller du røren over en langpanne kledd med bakepapir eller en smurt kakeform. Sett den til side mens du lager ostekaken.

Ostekake: Ha kremost, melis og vaniljeekstrakt i en kjøkkenmaskin og kjør på lav hastighet til du får en glatt og tykk masse. Tilsett eggene mens maskinen går, og visp til blandingen er glatt og kremaktig. Bre ostekakedeigen over browniedeigen med en skje - stryk over med baksiden av skjeen så overflaten blir glatt og pen. Stek i den forvarmede ovnen - bruker du langpanne skal den steke i 30-40 minutter, men en stor kake må stå noe lenger. Den skal være gyllen i kantene, men midten skal fortsatt være lys. Sjekk med en kakepinne underveis, det er viktig at kaken ikke blir tørr! Etter steking lar du kaken avkjøle helt. Dekk den til og sett den i kjøleskapet i par timer, aller helst over natten.

Bringebærkrem: Ha fløte og melis i en kjøkkenmaskin og visp til krem. Tilsett bringebærene (eller andre typer bær, her kan man velge selv), og visp videre til det er fast, men ikke stivt. Ta kaken ut av kjøleskapet og over på et brett, og smør kremen jevnt utover og pynt med friske bær.Lykke til med bakingen,

og ha en fortsatt fin søndag! 

Ingen kommentarer

Emilie

18.11.2012 kl.16:34

Den kaken så veldig god ut :) Ha en finfin dag videre!

Marthe Lunde Kristoffersen

18.11.2012 kl.16:35

Emilie: Tusen takk! Ha en fin dag, du også:)

Kristin

18.11.2012 kl.16:52

Hei, og god dag! :-)

Kjempe fin blogg du har.

- liker veldig godt desgnet.

Hadde blitt kjempe glad for en kommentar tilbake ♥

Elisabeth

18.11.2012 kl.20:44

Så veldig god ut! :-)

Marthe Lunde Kristoffersen

20.11.2012 kl.13:59

Elisabeth: Tusen takk:)

Marthe Lunde Kristoffersen

20.11.2012 kl.14:00

Kristin: Hei, tusen takk:) Hyggelig å høre! Skal sjekke ut bloggen din, også:)

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits