Sitronfromasj

Hei alle sammen! I dag er det fredag igjen, og hva passer vel bedre da enn en dessert? Moren min og jeg fant denne i Gyldendals store kokebok og lagde den for et par uker siden. Den er kjempegod:

Sitronfromasj:
Du trenger (til 4-6 porsoner): 2 egg, 2 ss sukker, saft og revet skall av 1/2 sitron, 4 plater bløtet gelatin og 3 dl kremfløte.

Slik gjør du: Pisk eggeplommene og sukkeret til eggedosis. Tilsett sitronsaft og revet sitronskall. Kryst vannet ut av gelatinplatene og smelt dem på lav varme i deres egen fuktighet. Når de er smeltet røres de inn i eggedosisen. La blandingen stivne litt.

Pisk kremfløten stiv og rør den inn i eggeblandingen. Deretter stivpisker du eggehvitene og blander dem forsiktig i. Hell fromasjen i en bolle og la den stå kaldt i noen timer for å stivne (ca. 2-3 timer).

Moren min lagde denne desserten en kveld vi hadde gjester, og den ble lekkert servert i Martini-glass med pisket krem og bringebær. Dessverre glemte jeg å ta bilde av det, så versjonen dere ser på bildet ovenfor er restene jeg spiste senere på kvelden. Ikke fullt så pent, men like godt!

Ha en god helg, jeg er tilbake på søndag med en oppskrift på cupcakes!  

Ingen kommentarer

Kamilla Haaland

23.11.2012 kl.21:26

Hørtes godt ut! :) Må prøve å lage dette en gang :)

Marthe Lunde Kristoffersen

25.11.2012 kl.16:31

Kamilla Haaland: Takk:) Veldig lett å lage!

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits