Vaniljecupcakes

I våres var jeg i dåp til den lille fetteren min, Herman, og da lagde jeg disse cupcakesene. De er veldig gode og de er enkle å lage. Bedre blir det ikke!Vaniljecupcakes:

Du trenger (til 24 cupcakes): 200 romtemperert smør, 3 dl sukker, 4 romtempererte egg, 5 dl hvetemel, 1 1/2 ts bakepulver, 3-4 dl kremfløte og 2 ts vaniljeekstrakt eller frøene fra 1 vaniljestang.

Slik gjør du: Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kjør smør og sukker i en mikser, tilsett deretter et egg om gangen. Miks i cirka 2 minutter etter hvert egg. Tilsett mel og bakepulver mens du rører. Til slutt tilsetter du kremfløte og vaniljeekstrakt/vaniljestang, og rører godt sammen før deigen helles i muffinsformer. Stek dem i 15-20 minutter. La dem avkjøle helt før du har på kremen.

Vaniljekrem:

Du trenger (til 24 cupcakes): 500 g melis, 160 g romtemperert smør (usaltet), 0,5 dl melk og noen dråper vaniljeekstrakt.

Slik gjør du: Visp sammen melis og smør i en kjøkkenmaskin til du får en luftig blanding. Tilsett melk og vaniljeekstrakt, og kjør maskinen på høy hastighet. Fortsett til kremen er lett og luftig - jo lenger du visper, jo luftigere blir den.

Siden jeg bakte disse kakene til en dåp valgte jeg å pynte dem med ting som passer til en liten gutt. Bamsene er laget i marsipan ved hjelp av en utstikker, og de små babyene er i sjokolade. Jeg brukte en First Impression Mould i silikon til dette. Både bamser og babyform kan du kjøpe i nettbutikken til CacasDet var det, håper noen føler seg inspirert til å bake!

Jeg er tilbake med en ny oppskrift i morgen, da begynner jeg å legge ut forslag til julebakst..!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits