Sjokoladecupcakes med dobbel sjokoladekrem

Heisann! Det nærmer seg eksamen for min del, men i dag skal jeg ta meg tid til å dele en kjempegod oppskrift med dere:Sjokoladecupcakes med dobbel sjokoladekrem:

Du trenger til 18 cupcakes:

Kakerøre: 170 g hvetemel, 30 g kakaopulver, 210 g sukker, 2 1/2 ts bakepulver, litt salt, 60 usaltet smør (romtemperert), 2 dl melk, 2 egg og 1 ts vaniljeekstrakt.

Melkesjokoladekrem: 75g margarin (romtemperert), 3 ss melk, 100 g Freia Melkesjokolade og 225 g melis.

Hvit sjokoladekrem: 75 g margarin (romtemperert), 3 ss melk, 100 g Freia Hvit Dronningsjokolade og 225 g melis.

Slik gjør du:

Sjokoladecupcakes: Forvarm ovnen til 270 grader. Ha mel, kakaopulver, sukker, bakepulver, salt og smør i en kjøkkenmaskin og bland alt på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens. Pisk sammen melk, egg og vaniljeekstrakt og hell halvparten over i melblandingen. Bland sammen og kjør maskinen på høy hastighet for å unngå klumper. Demp hastigheten og tilsett forsiktig resten av melkeblandingen - bruk en slikkepott for å få med rester langs kanten. Kjør i ytterligere noen minutter til deigen er glatt.

Fyll muffinsformene 2/3 fulle og stek dem i ovnen i cirka 20 minutter, eller til de har en svampaktig konsistens - sjekk med en kakepinne underveis. Etter steking lar du dem hvile litt på brettet før du har dem over på en rist for avkjøling.

Melkesjokoladekrem: Smelt sjokoladen i vannbad, rør om av og til. Avkjøl og visp inn margarin og melk vekselvis med melis. Visp videre til kremen får en fin, myk konsistens. Hell kremen over i en ren bolle.

Hvit sjokoladekrem: Gjør på samme måte som med melkesjokoladekremen, men bytt ut melkesjokoladen med hvit sjokolade.

Nå trenger du en sprøytepose med tipp - jeg brukte en Wilton 1M-tipp til mine cupcakes, men her kan man selvfølgelig bruke hva man vil. På den ene siden i sprøyteposen legger du melkesjokoladekremen. På den andre siden legger du den hvite sjokoladekremen. Dette kan kanskje være litt vanskelig, mitt tips her er å ikke fylle på med for mye krem av gangen. Fyll på med en spiseskje av gangen, så går det lettere.

Så sprøyter du kremen på kakene - den vil nå komme ut av sprøyteposen i to forskjellige farger. På mine cupcakes har jeg begynt å sprøyte krem i midten, og jobbet meg utover i et sirkel-mønster.Deretter er det bare å pynte kakene som man ønsker. Jeg bakte de dere ser på bildene til en julemesse, derfor valgte jeg å pynte dem med kristtorn av marsipan og litt spiselig glitter. Spiselig glitter kan man kjøpe HER, og utstikkerne jeg brukte til å lage kristtorn finnes HER. HER kan dere kjøpe grønnfargen til kristtornbladene og rødfargen til bærene. Kristtorn-utstikkeren er veldig enkel å bruke, du kjevler bare ut marsipanen og trykker utstikkeren ned i den - bærene lagde jeg enkelt for hånd ved å trille små kuler.

Det var det jeg hadde for i dag, håper dere ble fristet! Lykke til, og ha en fortsatt fin adventstid! 

Ingen kommentarer

littmat

05.12.2012 kl.17:37

Er dette for mufffins eller cupcakes? :)

Marthe Lunde Kristoffersen

06.12.2012 kl.15:40

littmat: Hva mener du?

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits