Julefilmer

Jeg er, som tidligere nevnt, en stor juleentusiast. Jeg elsker det meste som har med julen å gjøre, deriblandt julefilmer! Her kommer mine anbefalinger til koselige og/eller morsomme filmer som garantert vil skape stemning i stua:

Hjelp, det er juleferie:


Den ultimate julefilmen. Clark Griswold er fast bestemt på å lage den perfekte familiejulen, men lykkes ikke helt i forsøket. Hvis jeg bare kunne se EN film før jul hadde det blitt denne. Det blir ganske enkelt ikke jul uten. Dermed basta. Det at Chevy Chase ligner på faren min gjør filmen bare enda morsommere.

Muppetenes Julefortelling:
Ok, denne MÅ jeg også ha med meg - ingen jul uten! Michael Caine spiller Ebenezer Scrooge i min favoritt-tolkning av Charles Dickens` klassiske fortelling. Morsom, koselig og rett og slett nydelig.

Alene Hjemme 1 og 2:

Filmene om Kevin som banker opp skurkene blir jeg heller aldri lei av. Mitt favorittøyeblikk fra disse filmene er når Kevin setter brorens edderkopp i ansiktet på Marv i den første filmen - her snakker vi kanskje tidenes filmskrik.

The Santa Clause:


Kjempekoselig julefilm om Scott Calvin som ved et uhell er skyld i at Julenissen faller ned fra taket og dør. Jeg vet, det høres ikke så veldig koselig ut, men dette er faktisk en veldig fin film. Anbefales!

The Nightmare before Christmas:


En film som kombinerer mine to yndlingshøytider: Jul og Halloween. Det blir ikke så veldig mye bedre enn det. Jack er min helt!

Bad Santa:
Billy Bob Thornton som nasty julenisse. Har du ikke sett denne har du gått glipp av noe - seriøst!

Polarekspressen:
Denne er relativt ny, og kanskje ikke så kjent som de andre filmene jeg skriver om. Men er den er veldig søt (og kjempebra lagd), så den fortjener også en plass på lista. Se den på originalspråket - Tom Hanks har en av stemmene!

Historien om Julenissen:Denne har jeg ikke sett hele av ennå - dumpet borti den på Canal+ i fjor, og kjøpte den etter jul. Den handler om gutten som ble St.Nicolaus, eller Julenissen. Virker veldig fin, jeg gleder meg til å se hele.

 

Det var mine anbefalinger. Jeg vet at mange også pleier å se Love, Actually i julen, og inrømmer gjerne at det er en av mine absolutte yndlingsfilmer. Men for meg er det ikke en julefilm. Jeg ser på den hele året, særlig om høsten når jeg lengter litt etter jul og vinter - filmen handler jo tross alt om forventning og forberedelse (og kjærlighet).Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits