Banan- og Havregrynscupcakes med Vaniljemarengskrem

Hei igjen! Håper dere er klare for en ny uke! Det er jeg, og jeg sparker i gang tirsdagen med en ny oppskrift på cupcakes. Jeg fant den i Manuela Kjeilens kokebok Just Sweet, som jeg fikk til jul. Du kan følge Manuela på hennes fantastiske blogg Passion4baking.Banan- og Havregrynscupcakes:

Du trenger (til 24 cupcakes): 200g romtemperert smør, 3dl sukker, 4 romtempererte egg, 7dl hvetemel, 2ts bakepulver, 2dl havregryn, 5 dl piano vaniljesaus og 2-3 moste bananer. Du kan også tilsette hakket sjokolade om du ønsker det.

Slik gjør du: Ha smør og sukker i en miksebolle og bland til det er mykt og luftig. Tilsett et egg om gangen og miks godt mellom hvert. Når alle eggene er tilsatt rører du inn hvetemel, bakepulver og vaniljesaus. Tilsett most banan og havregryn. Hell i muffinsformer og stek på 180 grader i 20-25 minutter.

Vaniljemarengskrem:

Da jeg leste om denne kremen ble jeg først litt skeptisk, siden den stort sett består av eggehviter og sukker. Men jeg bestemte meg for å prøve den, og ble skikkelig overrasket. Den er kjempegod, og minner litt om marshmallows eller kokosboller! Som du ser trengs det mange eggehviter, og jeg anbefaler deg å ta vare på plommene i fryseren, slik at du kan bruke dem til noe annet senere, f.eks. vaniljesaus eller omelett. 

Du trenger (til rundt 30 cupcakes): 7 eggehviter, 5dl sukker og frøene fra en vaniljestang.

Slik gjør du: Ha alle ingrediensene i en bolle. Kok opp vann i en kjele og sett bollen med ingrediensene over i vannbad. Visp for hånd til alt sukkeret er løst opp. Hell blandingen over i en miksmaster og miks til bollen ikke lenger føles varm, kremen vil da være hvit og fluffy. Om du ønsker det kan du tilsette konditorfarge.

Deretter er det bare å sprøyte kremen på kakene. Jeg brukte en stor åpen stjernetipp som du kan kjøpe på Klaraform.

Håper dette var inspirerende, ha en fortsatt god tirsdag!

Ingen kommentarer

shapeable

05.02.2013 kl.11:04

digger bloggen din jeg!

Marthe Lunde Kristoffersen

05.02.2013 kl.11:05

shapeable: :) Takk!

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits