Hummingbird Bakerys Sjokoladecupcakes

God morgen! Håper alle koser seg på denne deilige lørdagen!

I dag får dere Hummingbird Bakerys berømte oppskrift på sjokoladecupcakes. Jeg forelsket meg helt i Hummingbird Bakery under en London-tur i 2009, det var den første gangen jeg smakte ordentlige cupcakes med masse krem. En ny lidenskap ble født! Senere kom den første boka fra bakeriet ut på norsk, og jeg var tidlig ute med å sikre meg et eksemplar. Jeg har brukt boka så utrolig mye, her finnes oppskrifter på cupcakes, brownies, kaker og mye annet. Anbefales!

Her kommer oppskriften:

Hummingbird Bakerys Sjokoladecupcakes:

Du trenger: 100 g hvetemel, 20 g kakaopulver, 140 g sukker, 1 1/2 ts bakepulver, en klype salt, 40 g romtemperert usaltet smør, 1,2 dl helmelk (jeg brukte vaniljesaus en gang, det blir også veldig bra), 1 egg og 1/2 ts vaniljeekstrakt.

Slik gjør du: Forvarm ovnen til 170 grader. Ha mel, kakaopulver, sukker, bakepulver, salt og smør i en kjøkkenmaskin og bland alt på lav hastighet til du får en sandaktig konsistens. Pisk sammen melk (eller vaniljesaus), egg og vaniljeekstrakt og hell halvparten over i melblandingen. Bland sammen og kjør maskinen på høy hastighet for å unngå klumper. Demp hastigheten og tilsett forsiktig resten av melkeblandingen (bruk en slikkepott for å få med rester langs kanten). Kjør i ytterligere noen minutter til deigen er glatt. Fyll muffinsformene to tredjedels fulle og stek dem i 20-25 minutter, eller til de har en svampaktig konsistens. Sjekk med en kakepinne for å se om de er ferdige. La dem hvile på en rist for avkjøling. Når de er helt avkjølt kan du påføre krem. Jeg synes det er veldig godt med vaniljekremen fra Hummingbird Bakery på disse cupcakesene, men som du ser på bildene valgte jeg denne gangen å bruke Hummingbirds sjokoladekrem:

Sjokoladekrem:

Du trenger: 300 g melis, 100 g romtemperert usaltet smør, 40 g kakaopulver og 0,4 dl helmelk (kan også erstattes med vaniljesaus eller andre typer melk - jeg pleier å bruke ekstra lett melk).

Slik gjør du: Visp melis, smør og kakaopulver i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til alt er godt blandet. Sett maskinen på lav hastighet, og tilsett melk (eller hva du nå bruker) med et par spiseskjeer av gangen. Kjør på høy hastighet når melken er tilsatt. Fortsett i cirka 5 minutter til, til kremen er lett og luftig. Jo lenger du visper, desto lettere og luftigere blir kremen.

Deretter er det bare å påføre kremen på kakene. Jeg brukte en Wilton 1B-tipp. Pynten har jeg laget av marsipan som jeg har formet i en silikonform.Det var det jeg hadde for i dag, jeg ønsker alle en fortsatt fin dag!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits