Kokosbrownies med Vaniljekrem og Sjokolade

Hei alle sammen!

Håper dere har hatt en fin påske! Det har jeg, har hatt ti dager med perfekt vær og føre på Beitostølen. Lengter tilbake allerede...

Har bakt noen godsaker i løpet av ferien, og skal selvfølgelig legge ut oppskrifter og bilder her! Her kommer dagens fristelse, en utrolig god brownie!Kokosbrownies med Vaniljekrem og Sjokolade:

Du trenger:

Til brownie-bunnen: 150 g smeltet smør, 100 g knuste Digestive-kjeks, 60 g valnøttkjerner, 40 g kakaopulver, 100 g brunt sukker, 80 g kokosmasse og 2 egg.

Til vaniljekremen: 1 dl melk, 4 dl kremfløte, 100 g hvitt sukker, 35 g Maizena, 1 vaniljestang og 4 eggeplommer.

Til sjokoladeglasuren: 150 g sjokolade, 25 g smør og 4 ss kaffe.

Slik gjør du:

Start med kakebunnen. Kjør kjeks og valnøtter til en jevn masse i kjøkkenmaskinen. Tilsett kakao og sukker, og bland raskt sammen. Rør inn kokos og smeltet smør. Pisk eggene lett sammen og tilsett dem, rør deretter til alt er blandet. Hell røren over i en kakeform på ca. 25 x 20 cm, dekket med bakepapir. Stek ved 180 grader i ca. 15 minutter. Avkjøl.

Lag deretter vaniljekremen: Visp sammen eggeplommer, sukker og Maizena til en jevn blanding. Varm opp melk og fløte i en kjele. Skjær vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene med en kniv, og ha frø og stang i fløtemelken. Tilsett en skvett fløtemelk i eggeblandingen under omrøring. Dette for at blandingen ikke skal bli til eggerøre når den etterpå helles over i kjelen med fløtemelk. Gjenta med et par omganger fløtemelk, hele tiden under omrøring. Fisk ut vaniljestangen, og hell eggeblandingen over i kjelen til resten av fløtemelken. Varm forsiktig opp under omrøring. Rør til blandingen tykner og får kremkonsistens. Ta av platen og avkjøl litt før den smøres utover kakebunnen. Sett kaldt mens du lager sjokoladeglasuren.

Så er det tid for sjokoladeglasuren: Brekk sjokoladen i biter og smelt den i vannbad sammen med smøret. Fjern bollen fra varmen og visp inn kaffe. Rør til blandingen er blank og glatt, og smør den utover vaniljekremen.

La stå i kjøleskap før servering. Rett før glasuren stivner kan kaken skjærers i biter med en skarp kniv.Velbekomme!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits