Chocolate Chip Cookiedough Cupcakes med Hvit Sjokoladekrem

Hei igjen! Har en ny oppskrift til dere i dag - kjempegode cupcakes med hvit sjokoladekrem. Oppskriften har jeg fått fra boken Love Manuela som er skrevet av Manuela Kjeilen, kvinnen bak bloggen Passion4baking.

Jeg lagde disse cupcakesene på fjellet i påsken, og jeg klarte dessverre å glemme både sprøytetipper og utstikkerformer hjemme. Derfor ble de ikke så fint pyntet som jeg hadde tenkt. Men men, gode ble de iallefall! Her er oppskriften:



Chocolate Chip Cookiedough Cupcakes med Hvit Sjokoladekrem:

Muffinsdeig:

Du trenger: 100 g romtemperert smør, 1 ½ dl sukker, 2 egg, 2 ½ dl hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 ½ - 2 dl kremfløte,1 ts vaniljeekstrakt eller frøene fra 1 vaniljestang, 1 ½ dl kakaopulver og 1 dl varmt vann.

Slik gjør du: Forvarm ovnen til 200 grader. Kjør smør og sukker i mikser og bland i eggene, et om gangen. Miks i rundt 2 minutter for hvert egg. Tilsett mel, bakepulver, kremfløte og vanilje, og bland godt med maskin. Bland kakaopulver og varmt vann, og tilsett dette i cupcakesrøren. Ha 1-2 spiseskjeer med røre i hver muffinsform, og tilsett deretter en stor spiseskje cookiedough (se nedenfor). Stek i ovnen i cirka 15-20 minutter, eller til kakene er gylne. Avkjøl.

Cookiedough:

Du trenger: 115 g sukker, 50 g brunt sukker, 85 g mykt smør, 1 egg, 125 g hvetemel, ½ ts natron, 1 ts vaniljeekstrakt, 100-150 g sjokoladeknapper/hakket sjokolade (jeg bruker melkelinsene fra Freia).

Slik gjør du: Bland sammen sukker, brunt sukker og smør i en bolle. Tilsett egget og miks videre. Tilsett mel, natron, vaniljeekstrakt og sjokolade. Miks godt.



Når cupcakesene dine  er avkjølte kan du pynte dem om du ønsker det. De smaker helt nydelig uten krem også, men jeg valgte å dekorere mine med hvit sjokoladekrem. Her er oppskriften på kremen:

Hvit sjokoladekrem:

Du trenger: 4 dl melis, 230 g mykt smør, 200 g hvit sjokolade (smeltet) og et par teskjeer vaniljeekstrakt.

Slik gjør du: Bland smør og melis godt sammen i en bolle. Tilsett den smeltede sjokoladen (avkjølt!) og rør videre. Til slutt tilsetter du vaniljeekstrakt.



Jeg hadde tenkt til å lage lekre "roser" med sprøytepose og 1B-tipp fra Wilton på disse kakene, men sånn ble det altså ikke. Isteden påførte jeg kremen med en vanlig smørkniv, og det ble jo greit det også. Pynten er laget av marsipan - jeg hadde egentlig tenkt til å bruke utstikkerformer formet som kaniner og kyllinger, men som dere ser på bildene ble det håndlagede egg isteden.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits