Cupcakes med Lime-is og Hvit Sjokolade

Hei alle sammen! Nå er det endelig helg igjen, og jeg markerer det med å legge ut en ny oppskrift på cupcakes. Jeg bakte disse på fjellet i påskeferien, men som tidligere nevnt glemte jeg sprøyteposer, sprøytetipper og utstikkerformer hjemme - derfor ble de ikke så pent pyntet. Men det har jo ingenting å si for smaken!Cupcakes med Lime-is og Hvit Sjokolade:

Du trenger: 100 g romtemperert smør, 1 ½ dl sukker, 2 egg, 2 ½ dl hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 dl kremfløte, 1 ts vaniljeekstrakt eller frøene fra 1 vaniljestang og 200-250 g Lime-is. Jeg bruker Hennig Olsens yoghurtis Please, som du ser bilde av under. Det er en av de beste is-sortene jeg vet om, både i muffinsrøre og alene som dessert.

Slik gjør du: Forvarm ovnen til 200 grader. Kjør smør og sukker i mikser og bland i eggene, et om gangen. Miks i rundt 2 minutter for hvert egg. Tilsett mel, bakepulver, kremfløte og vanilje, og bland godt med maskin. Til slutt tilsetter du isen - pass på at den er frossen og kommer rett fra fryseren. Fyll røren i muffinsformer - formene skal bli cirka 2/3 fulle. Stek i ovnen i cirka 15-20 minutter, eller til kakene er gylne. Du må nok sjekke med en stekepinne underveis. Avkjøl.

Etter avkjøling kan du dekorere kakene med en god krem, jeg valgte denne:

Hvit Sjokoladekrem:

Du trenger: 4 dl melis, 230 g mykt smør, 200 g hvit sjokolade (smeltet) og et par teskjeer vaniljeekstrakt.

Slik gjør du: Bland smør og melis godt sammen i en bolle. Tilsett den smeltede sjokoladen (avkjølt!) og rør videre. Til slutt tilsetter du vaniljeekstrakt.

Jeg brukte en vanlig smørkniv til å påføre kremen på kakene, og det ble ikke så veldig pent. Må øve mer på akkurat det!Det var det jeg hadde for i dag, jeg ønsker alle en god helg!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits