Fancy Sjokoladekake

Hei og god søndag!

I dag får dere et godt pynte-tips, pluss oppskriften på en veldig god sjokoladekrem.

Kakene dere ser bilder av i dette innlegget er Toros langpanne-sjokoladekake. Den er laget etter anvisning på posen, men istedenfor å steke den i en langpanne har jeg delt opp deigen i to eller tre og laget den som en lagkake. Mellom hvert lag er det hjemmelaget sjokoladekrem, og den samme kremen er også brukt som pynt utenpå kaken. Kurvmønsteret er lett å imponere med og ser kanskje vanskelig ut, men det er det ikke! Det er laget med en Wilton-tipp med "kurvmønster" som kan kjøpes i nettbutikken til Cacas. For å lage kurven sprøyter du først loddrette linjer med rundt to cm mellomrom rundt hele kaken. Deretter lager du vannrette linjer - annenhver gang over og "under" de loddrette linjene. Når du har sprøytet en runde rundt kaken begynner du på nytt, bare at denne gangen gjør du motsatt - den loddrette linjen som fikk krem over seg skal nå få krem "under" seg.

Blomstene på kakene er laget ved hjelp av utstikkere. Ellers er den nederste kaken drysset med spiselig glitter og sølvkuler.

Oppskrift på sjokoladekremen finner du i dette innlegget. Oppskriften bør nok dobles (kanskje tredobles) når du skal lage en lagkake.

Lykke til med kakepyntingen!

Ingen kommentarer

Kjersti ~

07.04.2013 kl.12:29

Så fin blogg du har! Stå på!

Hadde blitt veldig glad for kommentar tilbake :-)

Marthe Lunde Kristoffersen

08.04.2013 kl.11:23

Kjersti ~: Tusen takk! Skal ta en titt på bloggen din også:)

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits