Cupcakes med Brownie- & Karamellis og Sjokoladekrem

Hei alle sammen!

Her kommer en ny cupcake-oppskrift. Det er iskrem i røren, og selv om jeg har brukt Dream-is med Brownie & Karamell kan man selvfølgelig bruke hva slags is man vil! Jeg lagde disse cupcakesene til tredjeklassen jeg har hatt praksis i siste dagen jeg var der, og elevene elsket dem.Cupcakes med Brownie- & Karamellis og Sjokoladekrem:

Du trenger: 200 g romtemperert smør, 3 dl sukker, 4 egg, 5 dl hvetemel, 2 ts bakepulver, 1 ts vaniljeekstrakt eller frøene fra 1 vaniljestang og 1 boks (cirka 400 g) Dream-is med Brownie & Karamell. Du kan godt erstatte isen med iskrem med en annen smak.


Slik gjør du: Forvarm ovnen til 200 grader. Kjør smør og sukker i mikser og bland i eggene, et om gangen. Miks i rundt 2 minutter for hvert egg. Tilsett mel, bakepulver og vanilje, og bland godt med maskin. Til slutt tilsetter du isen - pass på at den er frossen og kommer rett fra fryseren. Fyll røren i muffinsformer - formene skal bli cirka 2/3 fulle. Stek i ovnen i cirka 15-20 minutter, eller til kakene er gylne. Du må nok sjekke med en stekepinne underveis. Avkjøl.Når kakene er kalde kan du dekorere dem med en god krem, jeg brukte denne:

Sjokoladekrem:

Du trenger: 150 g romtemperert margarin, 6 ss melk, 200 g Freia Melkesjokolade (kan godt byttes ut med annen sjokolade) og 450 g melis.

Slik gjør du: Smelt sjokoladen i vannbad over svak varme, pass på å røre underveis. Avkjøl. Ha sjokoladen over i en kjøkkenmaskin og visp inn margarin og melk vekselvis med melis. Visp godt til kremen får en fløyelsmyk konsistens.

Så er det bare å påføre kremen på kakene - jeg brukte en 1M-tipp fra Wilton til dette. Marsipanpynten er laget ved hjelp av utstikkere.Det var det jeg hadde for i dag, håper noen føler seg inspirerte til å bake!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits