Vegetar-Lasagne

Hei!

Jeg er i gang med eksamensforberedelsene, men har likevel noen oppskrifter på lur! I dag kommer det oppskrift på en veldig god vegetar-lasagne, som jeg ble veldig fornøyd med. Det håper jeg dere også blir!Vegetar-Lasagne:

Du trenger: 1 pose vegetarisk "kjøttdeig" (kan kjøpes i vanlige matbutikker), 1 glass Dolmio rød saus for lasagne, 1 glass Dolmio hvit saus for lasagne, lasagne-plater, 1/2 revet squash, 1 revet gulrot, 1 søt paprika i biter, 1 hakket løk, et par fedd hvitløk (revet eller presset) og litt revet ost.

Slik gjør du: Stek løk og hvitløk i en stekepanne så det blir blankt og mykt. Tilsett gulrot, paprika og squash, og la det surre i noen minutter. Etterhvert heller du blandingen over i en stor kjele og tilsetter den vegetariske "kjøttdeigen". Rør godt så det blander seg. Deretter tilsetter du glasset med rød saus - det finnes sikkert noen som mener at ferdig-saus på glass ikke skal brukes, men der er ikke jeg. Det smaker godt, og så lenge jeg tilsetter friske grønnsaker blir det mer næring i det, også. La blandingen stå på ovnen i noen minutter, rør jevnlig.

Smør en ildfast form med smør eller olje. Legg deretter et lag av grønnsakssausen i formen, legg deretter lagvis lasagne-plater og hvit saus i formen, før du fortsetter med grønnsakssaus igjen, osv. Avslutt med grønnsakssaus. Deretter er det bare å drysse litt revet ost på toppen, og sette formen inn i ovnen på cirka 200 grader. Husker ikke helt hvor lenge min stod inne, men det var rundt en halvtime. Du ser godt når den er ferdig, for da er osten smeltet og gyllen.

Server lasagnen med hvitløksbrød - litt senere denne våren kommer det en oppskrift på hjemmelaget hvitløksbrød på bloggen, det er bare å følge med! 

Ingen kommentarer

Elise kommenterer tilbake

17.04.2013 kl.11:09

Ser godt ut:)

Marthe Lunde Kristoffersen

17.04.2013 kl.14:15

Takk! Den var veldig god, også:)

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits