Muffins med Lønnesirup og Pekannøtter

Hei!

Jeg er (som de fleste sikkert har fått med seg) veldig glad i cupcakes og andre kaker med mye krem/glasur. Men av og til får jeg lyst på litt enklere ting, og forrige helg bakte jeg disse gode muffinsene. Jeg fant oppskriften i den første kokeboken fra Hummingbird Bakery, og fikk mange hyggelige tilbakemeldinger på kakene - de ble veldig gode! Her kommer oppskriften:Muffins med Lønnesirup og Pekannøtter:

Du trenger (til 12 store muffins): 350 g hvetemel, 160  sukker, 3/4 ts salt, 1 1/2 ts bakepulver, 1/2 ts natron, 3,75 dl skummet kulturmelk, 1 egg, 1/2 vaniljeekstrakt, 70 g smeltet, usaltet smør, 240 g hakkede pekannøtter, 2 dl lønnesirup og noen halve pekannøtter til pynt.

Slik gjør du: Forvarm ovnen til 170 grader. Ha mel, sukker, salt, bakepulver og natron i en stor bolle og bland sammen. Ha skummet kulturmelk, egg og vaniljeekstrakt i en mugge og bland sammen. Hell det forsiktig over i melblandingen og visp på lav hastighet til alt er blandet. Tilsett deretter det smeltede smøret og visp videre. Bland inn de hakkede pekannøttene og 1 dl av lønnesirupen og rør til det er jevnt fordelt.

Bruk en skje til å fylle muffinsformene to tredjedels fulle og drypp over resten av sirupen. Pynt hver muffin med halve pekannøtter.Stek kakene i den forvarmede ovnen i 20-30 minutter (små muffins skal stå litt kortere), eller til de er gyllenbrune og har en svampaktig konsistens. Sjekk dem med en kakepinne. Etter steking lar du dem hvile litt på brettet før du har dem over på en rist for avkjøling. 

Ingen kommentarer

Emilie-Therese ¢¾

24.04.2013 kl.19:29

Håper du får en super lillelørdag! :)

Marthe Lunde Kristoffersen

25.04.2013 kl.14:50

Emilie: Takk for det:) Ønsker deg en fin dag tilbake!

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits