Hjemmelagde Hvitløksrundstykker

Hei hei!

Jeg har ikke fått blogget på noen dager, har vært så opptatt med andre ting. Forrige uke hadde jeg min siste eksamen i lærerutdannelsen min, og etter det gikk det rett over i jobb og 17.mai. I pinsehelgen var jeg først på jobb, og så dro vi videre til hytta på Beitostølen lørdag ettermiddag.

Men nå er ting tilbake ved normalen, så nå er jeg klar for å blogge mer regelmessig igjen! Framover blir det oppskrifter, undervisningstips, klær, tegneserier og diverse andre greier!

Dagens oppskrift er kjempegode hvitløksrundstykker:Hjemmelagde Hvitløksrundstykker:

Du trenger: 50 g fersk gjær, ca. 8 dl lunkent vann, 1 1/4 kg hvetemel, 1 ts sukker, 2/3 ss salt, 2/3 dl olivenolje og 200 g fetaost. I tillegg trenger du 2-3 revne hvitløksfedd til fyll.

Slik gjør du: Forvarm ovnen til 200 grader. Løs opp fersk gjær i lunkent vann. Ha alle ingrediensene i en miksebolle, og elt deigen i rundt ti minutter. Vent til etter heving med å eventuelt tilsette mer mel! Dekk bollen med et klede og sett den på et lunt sted til heving - la den stå i cirka 45 minutter.

Etter heving former du deigen til rundstykker i den størrelsen du vil ha. Riv hvitløken på et rivjern eller en hvitløkspresse. Press litt revet hvitløk godt ned i hvert rundstykke, og sørg for å pakke deigen godt rundt. Deretter legges rundstykkene på en bakeplate med bakepapir.

Sett til etterheving i ti minutter. Etterpå stekes de på midterste rille i ovnen i rundt 20 minutter - steketiden avhenger av størrelsen. Avkjøl og server til supper, pasta eller annen god mat.

Disse rundstykkene egner seg godt til å fryse ned!

 

Det var dagens innlegg, lykke til med baksten!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits