Whoopie Pies med Sjokolade og Marshmallows

Hei og god helg!

De fleste kjenner nok til de store kaketrendene cupcakes, cakepops og makroner. Men kjenner du til Whoopie Pies? Det er veldig populært i England (Hummingbird Bakery selger masse av dem) og USA, og sikkert flere steder i verden også. En Whoopie Pie er en slags sandwich, og den består av to myke kakebunner satt sammen med krem i mellom. Jeg smakte det for første gang da jeg prøvde meg på oppskriften under her, og synes det ble kjempegodt! Det eneste var at jeg tror jeg stekte dem litt lenge, de ble ganske harde - følg med på dem i ovnen om du skal lage dem!Whoopie Pies med Sjokolade og Marshmallows:

Du trenger (til 8-10 kaker):

Til kakedeigen: 1 stort egg, 150 g sukker, 125 g yoghurt naturell, 0,25 dl helmelk, 1/4 ts vaniljeessens, 75 g usaltet smør (smeltet), 200 g hvetemel, 80 g kakaopulver, 3/4 ts natron, 1/4 ts bakepulver og mini-marshmallows etter ønske - jeg brukte cirka 1/4 pose mini "Sweet Fire".

Til fyllet: 170 g usaltet smør (romtemperert), 280 g melis og 220 g vanilla marshmallow fluff - kan kjøpes i velassorterte matbutikker, smaker forresten også kjempegodt i kakao! 

Slik gjør du:

Bruk en kjøkkenmaskin og visp egg og sukker til eggedosis. Rør sammen yoghurt, melk og vaniljeessens i en mugge og hell det over i eggedosisen. Tilsett smeltet smør og rør sammen på middels hastighet. Bland inn de tørre ingrediensene i to omganger, og fortsett å kjøre på middels hastighet til alt er godt blandet. Vend deretter inn mini-marshmallows og sett deigen i kjøleskapet - den skal stå i 20-30 minutter. Forvarm ovnen til 170 grader mens deigen står i kjøleskapet. Dekk to stekebrett med bakepapir.

Ta deigen ut av kjøleskapet og bruk en skje til å legge 16-20 klatter på stekebrettene (8-10 pr. brett), hver ca. 5 cm i diameter og med 2-3 cm mellomrom mellom hver kake. Stek i forvarmet ovn i 10-13 minutter eller til de har en fjærende konsistens - dette kan det være litt vanskelig å se pga. marshmallowsene! Derfor er det veldig viktig å følge med under steking! Etter steking har du kakene over på en rist og lar dem bli helt avkjølt før du har på fyll.

Fyll: Bruk en kjøkkenmaskin og kjør smør og melis på lav hastighet til det er godt blandet. Tilsett marshmallow fluff og bland det forsiktig inn. Øk deretter til høy hastighet og fortsett til det er lett og luftig. La det stå i kjøleskapet i en halvtimes tid.

Når fyllet er klart og kakene avkjølt lager du sandwicher - smør cirka 1 ss av fyllet utover den flate delen av kaken, litt mer om nødvendig. Legg så en annen kake oppå med den flate delen ned. Gjør det samme med resten av kakene.Det var det jeg hadde for denne gang, håper noen ble inspirerte til å lage noe godt til helgen!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits