Marsipankake med Bringebær og Vanilje

Hei!

Som jeg nevnte for en liten stund siden har jeg laget en marsipankake til et bryllup! Jeg fikk dessverre ikke smakt på den selv, men smøg til meg litt kakedeig og krem i bake-prosessen, og det var i hvertfall godt! Dette er den første kaken med marsipan-lokk jeg noensinne har laget, og jeg er fornøyd med resultatet. Fikk skryt fra både bruden og brudgommen etterpå, og da får man være fornøyd!

Her kommer bildene og oppskriften:Marsipankake med Bringebær og Vanilje:

Du trenger:

Til kakebunnen (3 lag): 230 g smør, 900 g sukker, 870 g hvetemel, 2 ts salt, 6 ts bakepulver, 7 dl iskaldt vann, 4 ts vaniljeessens, 1/2 ts mandelessens og 4 eggehviter.

Til fyll: 1 pk. Piano vaniljekrem

Til bringebærkremen:  6 dl kremfløte, 200 g melis og 300 g friske bringebær.

Til pynten: Nok marsipan til å kjevle ut et lokk (cirka 2 pakker), marsipanroser (kan kjøpes ferdig, men jeg lagde mine selv), diverse marsipanblomster (jeg laget mine med utstikkere), myke sølvperler fra Dr.Oetker og litt spiselig glitter (kan kjøpes i hobbybutikker eller på nettsiden til Cacas). Det er også pent å gi kaken et lite dryss med melis!Slik gjør du:

Begynn med kakebunnen. Forvarm stekeovnen til 175 grader. Bland smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Få med deg alle restene langs kanten av bollen. I en annen bolle rører du sammen hvetemel, salt og bakepulver. Rør inn isvannet og melblandingen i smør- og sukkerblandingen. Tilsett vaniljeessens og mandelessens, og bland lett. Stivpisk eggehvitene og bland dem inn i kakerøren. Fordel deretter røren i tre like store kakeformer (ca. 20-30 cm i diameter). Stek hver form i rundt 30 minutter, sjekk med kakepinne underveis. Ikke ta formen ut av ovnen før det ikke er deigrester på kakepinnen når du trekker den ut igjen! Er det fortsatt deigrester på kakepinnen etter at kaken har stått i 30 minutter dekker du formen med bakepapir og lar den stå i 5-10 minutter til. Avkjøl helt etter steking.

Mens kakebunnene avkjøles lager du bringebærkremen: Ha fløte, melis og bringebær i en kjøkkenmaskin og visp til det er fast, men ikke stivt.

Så er det tid for å montere kaken! Legg den ene kakebunnen på et fat og smør på et godt lag med Piano vaniljekrem. Legg den neste kakebunnen oppå, og smør vaniljekrem på den også - men ikke så mye som på den første bunnen! Oppå vaniljekremen legger du bringebærkrem, slik at det blir like mye av hver. Legg på den siste kakebunnen og smør bringebærkrem på toppen og hele veien rundt.

Kjevle ut marsipan til et lokk og bre det forsiktig over kaken. Stryk forsiktig over med fingrene slik at det fester seg i kremen.

Deretter pynter du kaken som du vil - jeg valgte roser og diverse andre blomster av marsipan, men her kan man gjøre som man vil. Rosene lagde jeg ved å legge et og et kronblad utenpå hverandre. Sølvkulene og glitteret var det siste jeg la på kaken, sammen med et lett melisdryss. Det var det! Kaken ser kanskje litt vanskelig ut, men det gikk overraskende greit! Lykke til alle sammen, dette får dere til!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits