Limecupcakes med Bringebærkrem

Hei!

Har ikke tatt meg tid til å blogge på en stund, har hatt så mye annet å gjøre! Det er mye som må ordnes og planlegges når man skal bli kontaktlærer i førsteklasse til høsten, og nå har jeg bestemt timeplanen, møtt kollegaene mine og fått meg nøkkelkort. Ved siden av jobber jeg fortsatt som vikarlærer på to andre skoler, i tillegg til jobben min i klesbutikk. Skal jobbe en del i butikken i sommer, og kommer også til å beholde den jobben videre - skal selvfølgelig jobbe mindre der enn før, men et par dager i måneden skal jeg nok få tid til.

I dag har jeg endelig en ny oppskrift til dere, nemlig friske, gode cupcakes! Til og med foreldrene mine syntes disse var gode, og de er vanligvis ikke så veldig glade i cupcakes:Limecupcakes med Bringebærkrem:

Du trenger (til 12 store muffins): 1 1/2 dl sukker, 100 g romtemperert smør, 4 eggeplommer, 2 ts vaniljesukker, 2-2 1/2 dl hvetemel, 2 1/2 ts bakepulver, revet skall og saft av 2 lime og 1 1/2 dl kremfløte. 

Du trenger (til kremen): 3 dl kremfløte, 100 g melis og 150 g bringebær.

Slik gjør du: Forvarm stekeovnen til 200 grader. Rør sukker og smør godt sammen og tilsett eggeplommer. Visp godt sammen og rør inn vaniljesukker. Rør sammen hvetemel og bakepulver og bland dette inn i røren. Riv limen og rør skallet inn i røren. Press limen så saften kommer ut og tilsett den i røren også. Deretter tilsetter du kremfløten og rører godt. Fyll røren i muffinsformer som du fyller cirka 2/3 fulle. Sett dem inn i ovnen og la dem steke i rundt 15 minutter. Etter steking lar du dem bli helt avkjølt før du dekker dem med krem. Bringebærkremen lager du ved å ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin og mikse til det er fast, men ikke stivt. Kremen kan påføres kakene med en sprøytepose, men det fungerer også å bare bruke en skje. Cupcakesene på bildene ble også pyntet med noen små marsipanblomster jeg hadde til overs etter å ha laget en kake.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Marthe Lunde Kristoffersen

Marthe Lunde Kristoffersen

27, Fredrikstad

Jeg er drømmende, fantasifull og kreativ, og glødende opptatt av de tingene jeg tror på. Ved siden av lærerjobb og butikkjobb liker jeg å synge, lage mat, se på tegnefilm, drømme meg bort, samle på solbriller, bake, skrive fanfiction og tegne tegneserier om "The Cats". Denne bloggen handler om min hverdag, og byr på oppskrifter, tegneserier, undervisningstips og klær - blant annet. Følg meg på twitter: @MartheLK Og Instagram: marthe2206

Kategorier

Arkiv

hits